Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

SZÜLÉSZET - NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

11. ÉPÜLET (1.EMELET: SZÜLÉSZET / 2.EMELET: NŐGYÓGYÁSZAT)

2020.03.23.

Figyelem! Változás az apás szülések kapcsán, az apa bent lehet a szülésnél.

A kormány által kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel, a betegek teljes körű ellátása és a járvány terjedésének megfékezése érdekében, az egészségügyi ellátást érintő korlátozó intézkedések kerültek bevezetésre, mint például a kórházban kezelt betegek látogatásának tilalma.

1997.évi CLIV.törvény 11 § (5) bekezdése a látogatáson kívüli személyes kapcsolattartási jogot állapít meg, az alábbiak szerint:

(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy, a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy – amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki- újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.

Fentiek értelmében az apás szülésnél, az apa jelen lehet.

Az érintett személyeknek kötelességük a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedésekben együttműködni, mint amilyen például a kézfertőtlenítés, valamint a védőruha viselése.

Szülőszobára az apa kizárólag védőruházatban beöltözve léphet be!.Császármetszés esetében a jelenlegi általános szabályok, intézményi eljárási rend továbbra is irányadóak. Császármetszés időtartama alatt a műtő területén, hozzátartozó nem tartózkodhat.

Nagyon szépen kérünk mindenkit, a fentieket szíveskedjenek betartani a fertőzés megelőzése érdekében! Köszönjük!

Osztályvezető főorvos: Dr. Végh György osztályvezető főorvos

Főnővér: Maczkó Anikó

Telefonszámok:

I. em. nővérpult: 458-4500/ 5029 mellék

Újszülött részleg: 458-4500/ 4112 mellék

II. emelet nővérpult: 458-4500/ 4095 mellék

Ágyszám: 40

INFORMÁCIÓK AZ  OSZTÁLYRÓL

(kattintson a megfelelőre)

 • AZ OSZTÁLY TEVÉKENYSÉGE, BEAVATKOZÁSOK

  Általános szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás

  A szakma teljes egészét magába foglaló betegellátás. Ezalatt értendő a szülészeti tevékenység keretében a praeconcepcionalis (fogantatás előtti) ellátás, a terhespathologiai ellátás, valamint a szüléssel kapcsolatos teendők ellátása,és a postpartum (szülés utáni) ellátás.

  A nőgyógyászat vonatkozásában valamennyi nőgyógyászati betegség ellátása mellett kiemelendő az osztály endoszkópos tevékenysége.

   

  2007. december 6-án osztályunk II. emeletén új szülőszoba nyílt meg, mely tükrözi a XXI. század igényeit mind a szakmai irányelvek, mind a szülőnők szempontjából. Öt helyiségből áll, melyek közül négy egyágyas különálló szülőszoba, egy pedig egy ún. vajúdó helység.

   

  Szülészeti részleg I. emelet

   

  Terhespatológia

  Ide azok a várandósok kerülnek, akiknek terhessége különböző okok miatt (magas vérnyomás, fenyegető vetélés ill. koraszülés, terhességi cukorbetegség, méhen belüli magzati retardatio stb.) fokozott megfigyelést vagy kezelést igényel.

   

  Gyermekágyas részleg

  A szülést követően a kismamák a gyermekágyas részleg kórtermeibe kerülnek. Külön térítés ellenében lehetőség van magasabb komfortfokozatú (zuhanyzó, WC, hűtőszekrény, televízió, IKEA bútor) egy- illetve kétágyas szoba igénybevételére is. Valamennyi ágy a nap 24 órájában rooming-in rendszerben működik, tehát az újszülöttek folyamatosan az édesanyjukkal lehetnek.

   

  Nőgyógyászati részleg II. emelet

  A nőgyógyászati részleg a műtőblokkal és az ultrahang vizsgáló helységekkel egy szinten található. Az osztályon kezeljük a különböző nőgyógyászati vérzések, gyulladások, anatómiai rendellenességek, jó- és rosszindulatú daganatos betegségek miatt kórházi ellátásra szoruló betegeket. Az osztályon található betegellátó egységek (kórtermek, WC-k, zuhanyzók, folyosók, nővérpult) a folyamatos felújítási munkálatoknak köszönhetően barátságos, kulturált környezetet biztosítanak. Itt is lehetőség van egyágyas, komfortos kórtermek igénybevételére térítési díj ellenében.

   

  Egynapos sebészet I. emelet

  Nemsokára megnyílik osztályunkon az ún. egynapos sebészeti részleg modern műtővel valamint komfortos egy- ill. kétágyas kórtermekkel. A részlegen történnek azok a szülészeti és nőgyógyászati beavatkozások, melyek egynapos bentfekvést igényelnek (pl. hysteroscopia, egészségügyi kaparás, vetélések és elhalt terhességek műszeres befejezése stb.). A betegfelvétel 7 órakor történik, a betegek a műtétet követően este 6 órakor távozhatnak az osztályról.

   

  Újszülött osztály I. emelet

  Osztályunkon az elmúlt évek során nagy hangsúlyt helyeztünk a terhesség alatt kialakult szoros anya-gyermek kapcsolat további erősítésére a szülés utáni pillanatoktól kezdve. A hüvelyi úton történő szüléseknél ez az újszülött első légvételekor elkezdődik, amikor az édesapa elvágja a köldökzsinórt. Ettől kezdve az újszülöttek a lehető legtöbb időt töltik édesanyjukkal.

  A szoptatásban, ápolásban az újszülött részleg nővérei segítik az édesanyát. Az újszülöttek első részletes fizikális vizsgálatát, majd a napi ellenőrzéseket neonatológus szakorvos végzi, az első négy napon megtörténnek a kötelező szűrővizsgálatok és a BCG oltás. Az újszülöttek és anyukájuk az otthoni ápolásra, szoptatása való tanácsokkal ellátva, szükség esetén további szükséges vizsgálatokra történő javaslatokkal távoznak osztályunkról.

 • AZ OSZTÁLY ORVOSAI

  Orvos neve:

  Munkakör:

  Épület

  Mellék*

  Dr. Végh György

  osztályvezető főorvos

  11.

  4723, 4671

  Dr. Bahrehmad Kiarash

  osztályvezető helyettes főorvos

  11.

  5021

  Dr. Asbóth Ákos

  főorvos

  11.

  5021

  Dr. Balog Imre

  főorvos

  11.

  4113

  Dr. Rácz Tibor

  szakorvos

  11.

   

  Dr. Kálmán Sándor József

  szakorvos

  11.

   

  Dr. Kaszás Tibor

  főorvos

  11.

  5021

  Dr. Lintner Ferenc

  főorvos

  11.

  4591

  Dr. Kapás István

  szakorvos

  11.

   

  Dr. Moksony István

  főorvos

  11.

  4117

  Dr. Szabó Judit

  főorvos

  11.

  4112

  Dr. Szathmáry Gábor

  főorvos

  11.

  5021

  Dr. Zsolnai Csaba

  főorvos

  11.

  5021

  Dr. Molnár László

  főorvos

  11.

  5021

  Dr. Petróczi István

  adjunktus

  11.

  4117

  Dr. Kazy Zoltán Jenő

  szakorvos

  11.

   

  Dr. Hunka Rezső

  szakorvos

  11.

  5021

  Dr. Kelemen Csaba

  adjunktus

  11.

  4117

  Dr. Sóvágó László

  főorvos

  11.

  4117

  Dr. Sziklay Levente

  szakorvos

  11.

  5021

  Dr. Szuromi András

  szakorvos

  11.

  5021

  Dr. Varga Anikó

  adjunktus

  11.

  4118

  Dr. Fábián Tamás

  szakorvos

  11.

  5021

  Dr. Hazay Máté

  szakorvos

  11.

  5029

  Dr. Hernádi Balázs

  szakorvos

  11.

  5021

  Dr. Pepó Lilla

  rezidens

  11.

  5021

  Dr. Misley Endre

  szakorvos

  11.

   

  Dr. Ruscsák Mihály

  szakorvos

  11.

   

  Dr. Szepesi János

  szakorvos

  11.

   

  Dr. Krauth Barbara Melinda

  ügy/ált. orvos

  11.

   

  Dr. Lakatos Kornél Fülöp

  ügy/ált. orvos

  11.

   

  Dr. Varga Cecília Zita

  ügy/ált. orvos

  11.

   

  Dr. Hajdinák Adrienn

  rezidens

  11.

   

  Dr. Purcsi Katalin

  rezidens

  11.

   

  Dr. Szécsi Dávid

  rezidens

  11.

   

  * A Szent János Kórház központi száma: 458-4500. A negyvenöttel, illetve a negyvenhattal kezdődő  mellékek 458- előtaggal budapesti telefonszámként közvetlenül hívhatóak. Pl. 458-4517.

 • A SZÜLŐSZOBÁN DOLGOZÓ SZÜLÉSZNŐK

  Aranyi Mirela

  Bencze Tünde

  Bódis Anna (Effi)

  Csontosné Rákosi Éva

  Csurkó Angéla

  Glaub Edit

  Gombos Katalin

  Héber Judit

  Kelenvölgyi Anikó

  Kun Attiláné Palotai Éva

  Maczkó Anikó

  Márfai Csabáné Böbe

  Mayer Annamária

  Mészáros Blanka

  Peskó Kitty

  Tóth Antalné Márti

  Tóthné Kapási Szilvia

  Tudja Henriett

 • BETEGFELVÉTEL RENDJE

  Sürgősségi:

  A betegfelvétel sürgős esetben az osztály szakambulanciáján kezelő, illetve ügyeletes orvos által történt vizsgálat és diagnózis felállítását követően, az ügyeletvezetővel történt betegbemutatás illetve konzultáció után történik.

  Beutalóval:

  Beutalóval érkező, nem sürgős esetben betegfelvétel munkanapokon reggel 7 és fél  8 között a felvételi irodában történik. Ezt követően a kijelölt osztályon a nővérpultnál jelentkezik a beteg, ahol az osztályra felvételi adminisztrációt követően az osztályos nővér a helyére kíséri.

 • ELLÁTÁSI TERÜLET

  Szülészet:

  2. progresszivitási szint: Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker, Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék

  3. progresszivitási szint: Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker., Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Csobánka, Dunabogdány, Gyermely, Kisoroszi, Leányfalu, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Szentendre, Szigetmonostor, Szomor, Tahitótfalu, Telki, Tinnye, Tök, Üröm, Visegrád, Zsámbék

   

  Nőgyógyászat:

  Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker., Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék

 • SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

  A koronavírus-járvány miatt a családok biztonságát maximálisan szem előtt tartva határozatlan ideig felfüggesztettük a kórházban megtartott, népszerű előadásainkat. Örömmel tudatjuk, hogy a koronavírus-járvány kihívásaira reagálva a Szent János Kórház 8 hetes online tanfolyammal segíti a kismamákat. A képzés az ország legnépszerűbb tanfolyama lett, minden 7. kismama velünk készül várandóssága alatt. Az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői. A kórház arról is gondoskodott, hogy életük legnagyobb kalandjára mentálisan is felkészülhessenek a gyermeket váró családok. A tanfolyam világviszonylatban is egyedülálló: az egyetlen ingyenes, online elérhető szülésfelkészítő tanfolyam, amely átfogóan nyújt segítséget a várandósoknak és leendő édesapáknak.

  A tanfolyam az alábbi linken érhető el:

  https://szulesfelkeszito.webuni.hu/

   

  A Babára várva online szülésfelkészítő tanfolyam a Széchenyi 2020 - VEKOP-7.2.2-17-2017-00008 pályázat keretében a Szent János kórházban létrejött XII. kerületi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósulhatott meg.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • OKTATÁSI ÉS TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG

  Az osztály akkreditációja alapján részt vesz a szakorvosképzésben.

  Az osztály orvosai jelen vannak a hazai tudományos fórumokon, országos kongresszusokon.

  Valamennyi dolgozó rendszeres továbbképzésben részesül.

 • VIP SZOBÁK

  Nyolc darab egyágyas és egy darab kétágyas szoba vehető igénybe térítés ellenében az osztályon. A szobák zuhanyzóval, WC-vel, hűtőszekrénnyel, televízióval felszereltek.

 • ALAPÍTVÁNY

  Dr. Jánossy Tibor Szülészeti és Nőgyógyászati Közhasznú Alapítvány

  Adószám: 18054530-1-43

  OTP számlaszám: 11702036-20589833

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™