Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

SZAKRENDELÉSEI ÉS SZAKAMBULANCIÁI

2020.03.23.

Figyelem! Változás az apás szülések kapcsán, az apa bent lehet a szülésnél.

A kormány által kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel, a betegek teljes körű ellátása és a járvány terjedésének megfékezése érdekében, az egészségügyi ellátást érintő korlátozó intézkedések kerültek bevezetésre, mint például a kórházban kezelt betegek látogatásának tilalma.

1997.évi CLIV.törvény 11 § (5) bekezdése a látogatáson kívüli személyes kapcsolattartási jogot állapít meg, az alábbiak szerint:

(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy, a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy – amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki- újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.

Fentiek értelmében az apás szülésnél, az apa jelen lehet.

Az érintett személyeknek kötelességük a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedésekben együttműködni, mint amilyen például a kézfertőtlenítés, valamint a védőruha viselése.

Szülőszobára az apa kizárólag védőruházatban beöltözve léphet be!.Császármetszés esetében a jelenlegi általános szabályok, intézményi eljárási rend továbbra is irányadóak. Császármetszés időtartama alatt a műtő területén, hozzátartozó nem tartózkodhat.

Nagyon szépen kérünk mindenkit, a fentieket szíveskedjenek betartani a fertőzés megelőzése érdekében! Köszönjük!

Osztályvezető főorvos: Dr. Végh György

INFORMÁCIÓK AZ OSZTÁLYRÓL

(kattintson a megfelelőre)

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™