Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

KÖZPONTI LABORATÓRIUM

1 ÉPÜLET 1 EMELET

Tisztelt Pácienseink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a SYNLAB Budapest Szent János Kórház Laboratórium (1125 Budapest, Diós árok 1-3.) vérvételi helyünkön csak a János Kórház szakrendelései, szakambulanciái által beutalt pácienseket fogadjuk közfinanszírozott vérvételre a területi ellátásnak megfelelően.

Számukra a vérvételi időpontot a János Kórház szakorvosa adja, ezért telefonon vagy online NEM SZÜKSÉGES időpontot foglalni!

Vérvétel és mintaátvétel: Hétköznap 7:00-11:00 óra között

Leletkiadás: Hétköznap: 11:00-14:30 között. (A leletek kérhetők e-mail-ben, illetve megtekinthetők az EESZT-ben is!)

Telefonos elérhetőség: +361/458 4573

Bővebb információ a https://www.synlab.hu/lakossagi/labor/Szent-Janos-Korhaz-Dios-arok linkre kattintva olvasható.

 

Amennyiben beutalóját nem a János kórház szakorvosa állította ki (pl. háziorvosi beutaltak), akkor Önnek a Kútvölgyi vérvételi helyre kell mennie. Az ezzel kapcsolatos információk a https://www.synlab.hu/lakossagi/labor/Szent-Janos-Korhaz-Kutvolgyi linkre kattintva érhetők el.

A Kútvölgyi vérvételi helyen (1125 Budapest, Kútvölgyi út 4. , III. em.) közfinanszírozott vérvételre az alábbi pácienseket fogadjuk:

- a háziorvosi beutaltakat a területi ellátásnak megfelelően, kötelező időpontfoglalással

- szakrendelések által beutaltakat, ha a beutalót a Kútvölgyiben található szakrendelés állította ki (időpontot a beutaló orvos választ)

- külsős szakrendelések beutaltjait a területi ellátásnak megfelelően, kötelező időpontfoglalással

Tájékoztatjuk, hogy magánvérvételre ezen a telephelyen nincs lehetőség.

Vérvétel és mintaátvétel: Hétköznap 7:30-11:30 óra között

Leletkiadás: Hétköznap: 11:00-13:00 között. (A leletek kérhetők e-mail-ben, illetve megtekinthetők az EESZT-ben is!)

Telefonos elérhetőségek csak időpontfoglaláshoz hétköznaponként 12:00-14:00

között: +361/5 888 512

Online időpontfoglaláshoz a https://www.synlab.hu/lakossagi/labor/Szent-Janos-Korhaz-Kutvolgyi linkre kattintva az IDŐPONTFOGLALÁS gombot kell megnyomni. Javasoljuk az időpontfoglalásnak ezen módját választani a telefonvonalak túlterheltsége miatt.

Szakmai igazgató: Dr. Csernák Zsolt szakmai igazgató

SYNLAB Budapest Szent János Kórház Laboratórium és Magán Vérvételi Hely

Elérhetőségek:

Járóbeteg Szakrendelés: 458-4569

Klinikai Kémiai Részleg: 458-4573

Mikrobiológiai Részleg: 458-4570

E-mail: jkh@synlab.com

Vezető asszisztens: Szász Cecília

 

A Laboratórium működtetője: SYNLAB Hungary Kft.

1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

INFORMÁCIÓK AZ OSZTÁLYRÓL

(kattintson a megfelelőre)

 • MINTAVÉTELI IDŐPONTOK, LELETKIADÁS, VIZSGÁLATRA ELŐJEGYZÉS

  Mintavétel: A Járóbeteg Szakrendelésen hétköznap 07.00-11.00 h-ig fogadjuk a pácienseket vérvételre.

   

  Leletkiadási időpontok:

  • hétfő, szerda, péntek 11.00-16.30
  •  kedd, csütörtök 11.00-17.30
  • (a mintavétel napján 15.30-tól)

   

  Előjegyzés vérvételre:

  Online időpontfoglalás: a SYNLAB weboldalán keresztül lehetséges elektronikusan időpontot foglalni az alábbi linkre kattintva (javasoljuk a telefonos időpontfoglalás helyett inkább ezt választani): https://www.synlab.hu/labor/synlab-budapest-szent-janos-korhaz-laboratorium-es-magan-verveteli-hely/

  Telefonos vagy személyes időpontfoglalás: munkanapokon 11.00-14.30 h között lehet időpontot foglalni személyesen, vagy a 06 (1) 458 4569-es és a 06 (1) 458 4571-es telefonszámokon.

   

   

   

  Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni csak akkor nem szükséges, ha a páciens a Szent János Kórház szakrendelésén kiállított beutalóval érkezik a laboratóriumba, vagy ha a laborvizsgálat sürgős. (Sürgősség esetén csak a vizsgálatok meghatározott köre igényelhető, emellett a sürgősségi igényt az orvosnak kell igazolnia a kérőlapon.) Minden egyéb esetben az időpontfoglalás kötelező!

 • A LABORATÓRIUM MŰKÖDÉSE, FELADATAI

  A laboratórium a Szent János Kórház Főépületének (1-es sz. épület) két szintjén helyezkedik el. A magasföldszinten kapott helyett a Járóbeteg Szakrendelés, valamint a Klinikai Kémiai Részleg, az alagsori részen találhatók a Mikrobiológiai Részleg helyiségei.

  A Járóbeteg Szakrendelésen történik az ellátási területről, valamint a János Kórház szakrendeléseiről mintavételre beutalt betegek fogadása, illetve számukra az elkészült laboratóriumi leletek kiadása.

  A Klinikai Kémiai Részlegen fogadja a laboratórium a Szent János Kórház osztályairól, valamint az ellátási területről beérkező rutin és sürgősségi mintákat, ezek vizsgálatra előkészítése, az általános laboratóriumi vizsgálatok elvégzése, a speciális vizsgálatokra küldött minták szortírozása és továbbítása képezi ennek a részlegnek a fő feladatait. Vizsgálattípusok szerint csoportosítva, ezen a részlegen történik meg a klinikai kémiai, immunkémiai, hematológiai, valamint a hemosztázis, vizeletdiagnosztikai és egyéb manuális laboratóriumi vizsgálatok elvégzése. A részleg a XXI. század elvárásainak megfelelő, csúcstechnológiát képviselő, nagy teljesítményű automatákkal van felszerelve, melyek minőségi kompromisszumok nélkül képesek a gyors eredményszolgáltatást biztosítani.

  A Mikrobiológiai Részlegen elsősorban klinikai vegyes anyag feldolgozása, aerob és anaerob bakteriális-, valamint gombadiagnosztika jelenti a fő vizsgálati profilt. A részlegen több korszerű automata segíti a diagnosztikus munkát.

  A rutin vizsgálatok végzésén túl, a laboratórium 24 órás sürgősségi szolgáltatást nyújt.

  Az elkészült leletek kiadása nyomtatott formában és on line történik (utóbbi a Szent János Kórház osztályai felé), azonban meghatározott feltételek teljesülése esetén lehetőség van külső beküldők (háziorvosok) felé is elektronikus adattovábbításra.

  Az egyes részlegek működésének magas színvonalát és összehangolt működését a kiválóan képzett személyi állomány (szakorvosok, biológusok, mikrobiológus, analitikus, szakasszisztensek, asszisztensek) biztosítja, akik nélkül a szakmai elvárásoknak való folyamatos megfelelés, a laboratóriumi szolgáltatás magas minőségi szinten történő megvalósítása nem lenne elképzelhető.

 • MINŐSÉGELLENŐRZÉS

  A laboratórium az ISO 9001- és 14001-nek megfelelő, tanúsított minőség- és környezetközpontú irányítási rendszert működtet.

 • LABORATÓRIUM TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉGE

  Budajenő, Budakeszi, Budapest, XII. ker., Csabdi, Etyek, Gyermely, Mány, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék, Remeteszőlős

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™