Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és

Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

KIEMELT HÍR

Babára várva - ingyenes online szülésfelkészítő tanfolyamot indít a Szent János Kórház

 

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva 8 hetes

online tanfolyammal segíti a kismamákat a

Szent János Kórház. Az intézmény szülésznőin és

csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó,

gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és

neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a

tanfolyam résztvevői. A készítők arról is gondoskodnak,

hogy életük legnagyobb kalandjára mentálisan is

felkészülhessenek a gyermeket váró családok.

A tanfolyam világviszonylatban is egyedülálló: az egyetlen

ingyenes, online elérhető szülésfelkészítő tanfolyam, amely

átfogóan nyújt segítséget a várandósoknak és leendő

édesapáknak.

 “A koronavírus-járvány miatt a családok biztonságát maximálisan szem előtt tartva határozatlan ideig felfüggesztettük a kórházban megtartott, népszerű előadásainkat. Az érdeklődés azonban töretlen maradt, így a járvány azt az igényt is életre hívta, hogy szülésznőink tudását online formában tegyük elérhetővé. Mindez mától az ország összes kismamája számára hozzáférhető” - mondta Dr. Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója.

Természetesen a járvány alatt is születnek kisbabák, nagy örömünkre szolgál, hogy idén még több, mint tavaly ilyenkor. A biztonság mellett figyelünk arra is, hogy a születés csodájánál mindkét szülő jelen lehessen, ezért továbbra is engedélyezzük az apás szülést. A szülésre és a gyermekágyas időszakra nehéz felkészülni, szinte lehetetlen. Sokat segíthetnek azonban a szakemberek és mások tapasztalatai, a tanácsok és a praktikák. Ezért is támogatom jó szívvel a Szent János Kórház eddig egyedülálló kezdeményezését, hogy ingyenes, online, bárki számára elérhető tanfolyammal segítik a szülésre és az azt követő időszakra történő felkészülést. Ez is része a családbarát gondolkodásnak – fejtette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Az Android és iOS mobilalkalmazásoknak köszönhetően az elkezdett kurzusok hordozható eszközökön offline is megtekinthetőek. A tanfolyam technikai hátterét a Webuni online oktatási platform biztosítja. A felület infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően az ország bármely pontjáról, bárki csatlakozhat a képzéshez.– mondta Pakucs András a cég ügyvezető igazgatója.

 

A tanfolyam az alábbi linken érhető el:

https://szulesfelkeszito.webuni.hu/

Kedves Betegeink!

Miniszteri határozat alapján 2020. november 10-től elrendelték a halasztható beavatkozások – ideértve az egynapos sebészetet is – felfüggesztését. Természetesen kivételt képeznek azok a sürgősségi ellátások, amelyek elvégzése nélkül a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne. Továbbra is el kell végezni valamennyi onkológiai ellátást, és a szervezett onkológiai szűrővizsgálatokat, a szakmai kollégium ajánlása szerinti kardiológiai ellátásokat, valamint biztosítani kell az asszisztált reprodukciós eljárások zavartalan működését is. Továbbá transzplantációt is lehet végezni a járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett. A járóbeteg ellátás illetve az ügyelet ellátása változatlan újabb rendelkezésig.

Megértésüket köszönjük!

Látogatási tilalom!

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket és Látogatóinkat, hogy Kórházunkban látogatási tilalom lépett életbe. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség ezért kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását. A szülésnél 1 hozzátartozó bent tartózkodhat. A gyermekek esetében egy szülő kísérőként érkezhet illetve tartózkodhat vele az osztályon. A tilalom augusztus 28. napjától visszavonásig érvényes.

 

Tovább az oldalra

Tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket, hogy Kórházunk területén és a Kútvölgyi úti telephelyen a szakrendelések működése változatlanul folyik.

 

Tovább a Szent János kórház szakrendeléseire

 

Tovább a Kútvölgyi úti telephely szakrendeléseire

(A nagyobb méret megtekintéséhez kattintson a képre)

 

 

Kérdőív

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™