Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és

Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

KIEMELT HÍREK

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a háziorvos által előzetesen megküldött értesítőben szereplő időpontra érkezzenek, mert sajnos attól eltérni nem tudunk. A koronavírus elleni oltásra érkezőket a Kútvölgyi úti szakrendelőben, a Kútvölgyi út 4. szám földszint alatti Oltópontunkon várjuk.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Polgáraink!

A védőoltás beadása a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által meghatározott oltási terv alapján történik, ettől eltérni semmilyen esetben nem tudunk, ezért kérjük a lakossági jelentkezések esetében szíves türelmüket az NNK ezirányú tájékoztatásáig. Addig is előzetesen tudnak regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon.

2021. január 1-től Dr. Ralovich Zsolt az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő intézményvezetője

 

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2021. január elsejével Dr. Ralovich Zsoltot nevezte ki az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő intézményvezetőjévé.

Dr. Ralovich Zsolt 51 éves, Budapesten született, három gyermek édesapja.

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1994-ben diplomázott. A Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem Orvostovábbképző Karán 2000-ben aneszteziológia-intenzív terápia szakorvosi vizsgát tett.

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szakokleveles orvos-közgazdász, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában egészségügyi szakmenedzser, majd okleveles egészségügyi menedzser (MSc) végzettséget szerzett, az Egyesült Királyságban és Hollandiában is tanult.

1994 óta aneszteziológus orvosként dolgozik az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

2002 és 2012 között a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet controlling osztályvezetője, majd finanszírozási és controlling igazgatója, 2012-től a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója volt.

2016 óta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja.

2019-ben Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntették ki.

Babára várva - ingyenes online szülésfelkészítő tanfolyamot indít a Szent János Kórház

 

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva 8 hetes

online tanfolyammal segíti a kismamákat a

Szent János Kórház. Az intézmény szülésznőin és

csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó,

gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és

neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a

tanfolyam résztvevői. A készítők arról is gondoskodnak,

hogy életük legnagyobb kalandjára mentálisan is

felkészülhessenek a gyermeket váró családok.

A tanfolyam világviszonylatban is egyedülálló: az egyetlen

ingyenes, online elérhető szülésfelkészítő tanfolyam, amely

átfogóan nyújt segítséget a várandósoknak és leendő

édesapáknak.

 “A koronavírus-járvány miatt a családok biztonságát maximálisan szem előtt tartva határozatlan ideig felfüggesztettük a kórházban megtartott, népszerű előadásainkat. Az érdeklődés azonban töretlen maradt, így a járvány azt az igényt is életre hívta, hogy szülésznőink tudását online formában tegyük elérhetővé. Mindez mától az ország összes kismamája számára hozzáférhető” - mondta Dr. Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója.

Természetesen a járvány alatt is születnek kisbabák, nagy örömünkre szolgál, hogy idén még több, mint tavaly ilyenkor. A biztonság mellett figyelünk arra is, hogy a születés csodájánál mindkét szülő jelen lehessen, ezért továbbra is engedélyezzük az apás szülést. A szülésre és a gyermekágyas időszakra nehéz felkészülni, szinte lehetetlen. Sokat segíthetnek azonban a szakemberek és mások tapasztalatai, a tanácsok és a praktikák. Ezért is támogatom jó szívvel a Szent János Kórház eddig egyedülálló kezdeményezését, hogy ingyenes, online, bárki számára elérhető tanfolyammal segítik a szülésre és az azt követő időszakra történő felkészülést. Ez is része a családbarát gondolkodásnak – fejtette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Az Android és iOS mobilalkalmazásoknak köszönhetően az elkezdett kurzusok hordozható eszközökön offline is megtekinthetőek. A tanfolyam technikai hátterét a Webuni online oktatási platform biztosítja. A felület infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően az ország bármely pontjáról, bárki csatlakozhat a képzéshez.– mondta Pakucs András a cég ügyvezető igazgatója.

 

A tanfolyam az alábbi linken érhető el:

https://szulesfelkeszito.webuni.hu/

Kedves Betegeink!

Miniszteri határozat alapján 2020. november 10-től elrendelték a halasztható beavatkozások – ideértve az egynapos sebészetet is – felfüggesztését. Természetesen kivételt képeznek azok a sürgősségi ellátások, amelyek elvégzése nélkül a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne. Továbbra is el kell végezni valamennyi onkológiai ellátást, és a szervezett onkológiai szűrővizsgálatokat, a szakmai kollégium ajánlása szerinti kardiológiai ellátásokat, valamint biztosítani kell az asszisztált reprodukciós eljárások zavartalan működését is. Továbbá transzplantációt is lehet végezni a járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett. A járóbeteg ellátás illetve az ügyelet ellátása változatlan újabb rendelkezésig.

Megértésüket köszönjük!

Látogatási tilalom!

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket és Látogatóinkat, hogy Kórházunkban látogatási tilalom lépett életbe. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség ezért kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását. A szülésnél 1 hozzátartozó bent tartózkodhat. A gyermekek esetében egy szülő kísérőként érkezhet illetve tartózkodhat vele az osztályon. A tilalom augusztus 28. napjától visszavonásig érvényes.

 

Tovább az oldalra

Tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket, hogy Kórházunk területén és a Kútvölgyi úti telephelyen a szakrendelések működése változatlanul folyik.

 

Tovább a Szent János kórház szakrendeléseire

 

Tovább a Kútvölgyi úti telephely szakrendeléseire

(A nagyobb méret megtekintéséhez kattintson a képre)

 

 

Kérdőív

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™