Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

ARCHÍVUM - HÍREK

Intézményünk véradást szervez 2020.08.18-án 9-15 óráig. Az auditóriumot kórházunk 23-as épületében, az első emeleten találják. A legfontosabb tudnivalók a mellékelt tájékoztatóban olvashatók. Kérjük ne felejtsék el magukkal hozni eredeti okmányaikat: TAJ kártya, személyigazolvány, lakcímkártya. A legutolsó véradás óta minimum 56 napnak kell eltelnie az ismételt váradáshoz. Kérjük segítsenek, ajándékozzon életet, adjon vért!

Tisztelt Látogatóink!

2020.07.10-én (Pénteken) 9-12 óra között a 29 -es szintemelő lépcsőházban, valamint az V-ös számú portánál elhelyezett parkoló fizetőautomaták karbantartására kerül sor. A karbantartás ideje alatt a parkolási díjhátralék kiegyenlítése a III- as portán lesz lehetséges nyugta adás ellenében.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Látogatóink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2020.07.13-án, hétfőn újraindul a Barlangterápiás szakrendelés.

A rendelési időről és továbi információkról itt találhat bővebb tájékoztatást:

http://www.janoskorhaz.hu/barlangterapia.html

Tisztelt Betegeink és Hozzátartozóik!

 

2020.06.12-én feloldásra került a COVID-19 járvány miatt bevezetett látogatási tilalom a tisztifőorvos 13305-58/2020/EÜIG számú rendelkezése alapján.

A látogatás során az alábbi szabályokat kérjük betartani:

- A betegellátó osztályokon a látogatás délután 14 és 18 óra közötti időszakra korlátozódik

- Intézményünk betegeit továbbra is csak egészséges személy látogathatja.

- Egy időben legfeljebb 2 látogató engedélyezett egy betegnél.

- Az egyes betegek látogatói között a 2 méteres távolságtartás kötelező.

- A maszk viselése a fekvőbeteg osztályokon a látogatók számára kötelező!

- Amennyiben a beteg állapota lehetővé teszi, javasolt az intézmény kertjében történő találkozás.

- A betegek kaphatnak csomagot (élelmiszer, használati tárgyak, stb.)

 

Kérjük a fentiek szíves megértését, valamint betartását!

Semmelweis nap alkalmából a János kórház parkjában a Tér-Zene elnevezésű program keretében köztéri koncertet adott a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes. Köszönjük a művészeknek, hogy ellátogattak hozzánk és ünnepélyesebbé tették ezt a jeles napot.

A Térzene program keretében szabadtéri koncertek kerülnek megrendezésre országszerte. A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, így egy új, komolyzenei program létrehozásával várják a zeneszerető közönséget. A társadalom szélesebb rétegei számára szeretnék népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken közösségi élménnyé válhatnak a klasszikusok.

Átadásra került a felújított Budai Meddőségi Centrum.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a magyar demográfiai helyzetet, ehhez mind az infrastrukturális, mind pedig a szakmai háttér adott, mondta az emberi erőforrások minisztere a felújított

Budai Meddőségi Centrumának átadásán. Konc János, a Szent János Kórház meddőségcentrumának

vezető főorvosa felidézte, hogy az intézményben 1992-ben indult a meddő párokat segítő program, és abban

az évben 23 beavatkozást végeztek, amelyből három gyerek született. Mára a beavatkozások száma 1500

körüli évente. A főorvos bízik abban, hogy az egységes ellátási és finanszírozási rendszer további

eredményeket hoz ezen a területen. Dr. Takács Péter, a Szent János kórház főigazgatója elmondta,

a Budai Meddőségi Centrumot 1 milliárd 60 millió forintból újították meg, helyiségeket alakították át

és a legkorszerűbb műszerek segítik a munkát.

A járványügyi veszélyhelyzet idején Covid 19 izolációs osztályként működő Ortopédia épületének fertőtlenítését a Honvédség Vegyivédelmi Zászlóaljának 25 speciálisan képzett, védőfelszerlésbe öltözött katonája végezte el. Speciális vírusölő szerekkel mindenre kiterjedő felületfertőtlenítést végeztek kézi és nagynyomású gépek segítségével.

Gyakran ismételt kérdések

 

Összegyűjtöttük a betegellátás újraindulásával kapcsolatban

felmerült kérdéseket és azokra adott válaszokat,

hogy segítsen betegeinknek eligazodni az új helyzetben.

A weboldalon és Facebook oldalunkon további híreket és

bővebb leírásokat találnak, folyamatosan frissítjük információs

felületeinken az aktuális változásokkal kapcsolatban.

Közlemény

 

A Szent János Kórház a koronavírus-járvány első napjától biztosította a kiemelt kockázatú ellátóhelyeken dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját. Mivel intézményünk a legnagyobb ellátók egyike (csúcsidőben légúti ambulanciát, 3 izolációs - ebből egy lélegeztető - osztályt és karantén kórházat üzemeltettünk 140-150 bent fekvő beteggel), ez az intézkedés nagyszámú dolgozónkat érintette.

 

Egyéb vezetői intézkedéseket is hoztunk – széles körben biztosított home office lehetőség, 15 nap fizetett távollét a gyermekelhelyezést megoldani nem tudó szülőknek, rugalmas munkaidő –, amivel igyekeztünk megkönnyíteni a munkavállalók életét, és aminek köszönhetően senki nem vesztette el az állását vagy került anyagi krízisbe a veszélyhelyzet alatt.

 

A járványhelyzet javulásával és a fertőzöttek számának csökkenésével ma már lényegesen kisebb teher hárul a Covid-osztályokon dolgozókra is, ezért az extra magas óradíj kiemelten magasra, 150 százalékra változott, ami országos szinten még mindig a legmagasabbak közé tartozik.

2020.05.19.

Ápolók Napja 2020.05.12.

 

A WHO a 2020-as évet az "Ápolók és szülésznők nemzetközi évének"

nyílvánította, Florence Nightingale születésének 200. évfordulója

tiszteletére. Idén az Ápolók Napja a koronavírus miatt rendhagyó

módon az osztályokon zajlott. Az Ápolási Igazgató, Felföldi Katalin

minden osztályra személyesen ment köszönetet mondani:

"Megható és felemelő érzés volt találkozni és ha csak rövid időre is,

de ez alkalomból pár szót beszélgetni, egyet közösen nevetni.

Hálásak vagyunk, hogy idén ilyen személyesre sikerült, köszönjük

mégegyszer ezúton is a sok alázatos munkát, amit nap, mint nap

végeznek." A Novotel süteményeivel és a Tchibo ajándékcsomagjaival igyekeztünk kollégáink napját különlegesebbé tenni. Köszönjük!

Tájékoztató az egészségügyi ellátás változásáról

 

Tisztelt Betegeink!

 

Örömmel értesítjük kedves Betegeinket, hogy az országos járványügyi intézkedésekkel összhangban Kórházunk is fokozatosan újraindítja a szakrendeléseket és az egynapos sebészeti beavatkozásokat.

A fertőzésveszély minimalizálása érdekében a szakrendelőket csak telefonos bejelentkezést követő előjegyzés alapján, a megadott időpontban lehet felkeresni. A szakorvosi rendelések rendelési ideje és telefonszáma a www.janoskorhaz.hu honlapon megtalálható vagy érdeklődjön a (061) 458 4500 telefonszámon. A Kútvölgyi úti telephelyen elérhető szakrendelések központi telefonszáma a (06 1) 325 1100. A várható torlódások miatt a telefonáláskor hosszabb várakozásra kell felkészülni.

A betegek kórházba érkezése gyalogosan a főportán keresztül, gépkocsival a Diósárok felől a 8-as kapun keresztül történhet. A portákon történő belépéskor munkatársunk hőmérséklet mérést végez, azt rögzíti a járványügyi kérdőíven, amely további 3 rövid kérdést tartalmaz. Amennyiben a hőmérséklet 37.0 vagy magasabb, illetve a kérdőíven szereplő tünetekből legalább egyet észlel, úgy COVID-gyanús esetként a portáról az Orthopedia Osztályon kialakított COVID-ambulanciára e célból elkülönített vizsgálójába irányítja a beléptetést végző munkatárs. Egyéb esetben az illetékes szakrendelésre irányítjuk a betegeket.

A vizsgálatra érkező betegeink a bejáratnál elvégzett testhőmérséklet mérést, kérdőív kitöltését követően, megfelelő védőeszközben (védőmaszk) mehetnek a rendelésre. Amennyiben betegünknek nincs védőeszköze, ezt Intézetünk biztosítja. Kizárólag a névvel ellátott és kitöltött járványügyi kérdőívvel tud jelentkezni a szakrendelésre, így kérjük, azt őrizze meg! Az előjegyzés során ezt a folyamatot betegeink számára jelezzük.

A telefonon kapott időpontban pontosan kell megjelenni, a váróban a torlódás elkerülése érdekében. Megfelelő időt biztosítunk betegeink vizsgálatára, ezért óránként legfeljebb négy beteget fogadunk, ezzel elkerülve a váróteremben kialakuló esetleges torlódást. A váróhelyen a betegek egymástól legalább 1.5 méter távolságot tartsanak.

A rendelőkben folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást végeznek, a dolgozók vírusölő kézfertőtlenítőt, szükség szerint védőfelszerelést használnak.

A személyes megjelenés nélkül elvégezhető tevékenységeket  kérjük továbbra is a rendelő felkeresése nélkül próbálják megoldani, ez ügyben kérjék kollégáink telefonos segítségét.

 

A fentieken túlmenően egynapos sebészet keretében végzendő beavatkozások előtt koronavírus-vizsgálat elvégzésére kerül sor. E vizsgálatot kórházunk Kútvölgyi úti Szakrendelőjének földszintjén végzik (Kútvölgyi út 4., főbejárat felől), telefonos bejelentkezést követően minden nap 08:00-11:00 óra között. A bejelentkezéshez kérjük a 06 30/ 294–2848 telefonszámot hívják! Az egynapos ellátásra csak e teszt negatív eredménye esetén kerülhet sor.

 

Fekvőbeteg osztályainkon a látogatási tilalmat sajnos továbbra is fent kell tartanunk.

 

Köszönjük megértésüket és közreműködésüket!

Tisztelt Betegeink!

 

Az Ortopédiai Osztály átmenetileg a Traumatológia Osztály épületében, az alábbi telefonszámokon érhető el:

06 1 - 458 45 00 / 4413 mellék,

06 1 - 458 45 00 / 4634 mellék.

Tisztelt Betegeink!

 

2020.03.16-tól a tervezett egészségügyi ellátások a járványügyi korlátozások miatt csak akkor kerülnek elvégzésre, ha arra sürgős szükség esetén (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.

 

Az új időpontról - amint a feltételek lehetővé teszik - egyeztetés céljából telefonon vagy levélben keresni fogjuk

Változás

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel a látogatói és betegforgalom 2020.04.02.-től csak a Főbejáraton keresztül történhet. Intézményünk III. és V. számú portája bezárt (Kútvölgyi lejtő felőli oldalon). A gépjármű bejáró kapuk 2020.04.01. napján 20:00-tól határozatlan ideig bezárásra kerültek, így a gépjármű és gyalogos forgalom ezeken a kapukon határozatlan ideig szünetel. A gépjárművek a kórház VIII. számú portáját továbbra is zavartalanul használhatják a közlekedésre. Megértésüket köszönjük!

Közlemény

 

A kontaktus típusától függően különböző veszélyeztetettségi szintek vannak, az ennek megfelelő védőruházatot az országos tisztifőorvos a WHO és az ECDC ajánlása alapján határozta meg.

Intézményünkben a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020.03.16. óta hatályban lévő eljárásrendje szerint követjük az előírt utasításokat a védőfelszerelés viselésére vonatkozóan. Az eljárásrend elolvasására és elsajátítására minden dolgozónak lehetősége volt. Védőfelszerelések a szükséges mennyiségben rendelkezésre állnak, utánpótlásuk folyamatosan biztosított. 2020.03.28-án újabb szállítmányok érkeztek a kórházba, így nagy mennyiségű védőfelszerelés áll rendelkezésünkre (több típusú maszk, védőszemüveg, gumikesztyű, overál), ezen kívül gyorsteszteket is kaptunk.

 

1.      Alacsony kockázatú beavatkozások:

Az alapvető (standard) óvó-védő rendszabályokban foglalt fertőzés-megelőzési előírásokat minden beteg ellátása folyamán be kell tartania az egészségügyi dolgozóknak. A kézhigiénés szabályok betartása mellett az egészségügyi dolgozóknak sebészi orr-szájmaszkot kell viselnie, függetlenül attól, hogy felmerül-e az új koronavírus megbetegedés lehetősége.

2.      Közepes kockázatú beavatkozások:

Olyan tevékenység tartoznak ide, ahol szoros kontaktus lehetséges covid+ beteggel.

-          személyes kapcsolatba került (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő);

-          zárt légtérben tartózkodott  (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő) [pl. munkahelyen egymás közelében, iskolában egy osztályteremben, kórházi beteglátogatás során];

-          közvetlen fizikai kapcsolatba került új koronavírussal fertőzött személlyel (pl. kézfogás útján) – gumikesztyű használata mellet kizárható.

Ekkor FFP2 maszk viselése is indokolt.

3.      Magas kockázatú beavatkozások:

Aerosol-képződéssel járó tevékenységek (pl. mintavétel, intubálás, lélegeztetés, magas frekvenciájú sebészi vágó használata) teljes védőfelszerelésben történnek (FFP3 maszk, védőszemüveg vagy arcvédő, hosszú ujjú védőruha vagy köpeny, egyszer használatos kesztyű, hajvédő, lábzsák).

Minden dolgozónk megkapja a tevékenység besorolásának megfelelő védőeszközöket.

Önkéntes munkára szóló felhívás

 

A részletes felhívás megtekintéséhez kattintson ide

Az Emberi Erőforrások Miniszterének javaslatára 2020.03.16.-tól kezdve a szakrendelések és szakambulanciák csak sürgős ellátást igénylő betegeket fogadhatnak. Az egyéb esetek ellátása későbbi időpontban telefonon történő egyeztetés alapján történhet. Távkonzílium a 325-11-00-es számon hívható, ez a Szakrendelő központi telefonszáma. A 356-80-91 szám a központi előjegyzés telefonszáma.

A módosítások célja, hogy a fertőzésveszélyes ellátások száma csökkenjen, az egészségügyi kapacitások a védekezésre koncentrálódhassanak és az ellátók adminisztratív terhei csökkenjenek. A fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgálják azok az intézkedések is, amelyek csökkentik az orvos-beteg találkozás szükségességét: a közgyógyellátásra való jogosultság a kormány korábbi döntése értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad; a keresőképtelenségről szóló igazolásokat sem kell 2 hetenként kiállítani, és az idős emberek védelmében a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése, valamint a betegeknek adott tanácsadás távkonzultáció során is történhet. Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Megértésüket köszönjük!

Kedves Érdeklődők!

 

A koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések miatt, 2020. március 10-től, a szülésre felkészítő előadások bizonytalan ideig elmaradnak.

Az óvintézkedések visszavonásakor tájékoztatni fogjuk Önöket az újraindulás várható dátumáról Facebook oldalunkon és weboldalunkon is, ezért kérjük, hogy ezeken az információs oldalakon tájékozódjanak az osztály zavartalan működése érdekében,.

Megértésüket, és türelmüket köszönjük!

Látogatási tilalom!

 

Az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt látogatási tilalmat rendelt el.

Müller Cecília határozata szerint az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség ezért kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását.

A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

 

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ (https://www.nnk.gov.hu/)

"Meg tudjuk gyógyítani a családot, de nem győzöm hangsúlyozni,

időben jöjjenek hozzánk a páciensek!" – beszélgetés a meddőség

kezeléséről Dr. Konc János, a Budai Meddőségi Centrum vezető

főorvosával és Dr. Kanyó Katalin vezető biológussal.

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.csalad.hu/csaladban-elni/meg-tudjuk-gyogyitani-a-csaladot-beszelgetes-a-meddoseg-kezeleserol

 

 

Forrás: www.csalad.hu

Harmónia a gyógyászatban

 

A Harmónia a gyógyászatban, Festmény adományozási program

keretében kórházunk 40 darab festményt kapott. A Sri Chinmoy Alapítvány

önkéntes támogatók munkájával és felajánlásából végzi Sri Chinmoy

festményeinek elkészítését és keretezését, mivel úgy gondolják az

egészségügyi intézményekben elhelyezett pozitív lelki állapotot és

üzenetet sugárzó festmények segíthetik az oda látogató betegek

gyógyulását, és ezáltal könnyebbé tehetik az ott dolgozó orvosok és ápolók

munkáját. A festmények témáját tekintve alapvető emberi értékeket

jelképeznek, nonfiguratív, sokszínű képek.

Köszönjük!

Meghívó

 

2020.02.26. 14 óra, Szent János kórház, Auditórium - 23. épület

 

A Harmónia a gyógyászatban, Festmény adományozási program keretében kórházunk 40 darab festményt kap, melynek átadó ünnepségére várjuk betegeinket, hozzátartozóikat, a kúltúra iránt érdeklődőket. Az Alapítvány önkéntes támogatók munkájával és felajánlásából végzi Sri Chinmoy festményeinek elkészítését és keretezését, mivel úgy gondolják az egészségügyi intézményekben elhelyezett pozitív lelki állapotot és üzenetet sugárzó festmények segíthetik az oda látogató betegek gyógyulását, és ezáltal könnyebbé tehetik az ott dolgozó orvosok és ápolók munkáját. A festmények témáját tekintve alapvető emberi értékeket jelképeznek, nonfiguratív, sokszínű képek.

Minden érdeklődőt szívesen várunk!

Látogatási tilalom

 

Az influenzás megbetegedések számának növekedésével 2020.január 28.-tól érvénybe lépett a látogatási tilalom. Az érintettek osztályok a következők: Szülészet-Nőgyógyászati osztály, Koraszülött osztály, Újszülött és csecsemő valamint a PIC.

A látogatási tilalom az I. emeleten ( gyermekágyas-terhespathológiai részlegre vonatkozik) Szülőszobára kísérő bemehet, jelen lehet a szülésnél (látogatói ruhába beöltözve)

Kérjük a kedves kismamákat/anyákat és hozzátartozókat, hogy a látogatási tilalmat szíveskedjenek betartani a saját és újszülöttjeik egészsége érdekében!

Megértésüket köszönjük!

Ápolók éve

 

A WHO döntése alapján 2020 az ápolók és a szülésznők éve!

A Nursing now kampány ajánlása szerint az egyik javasolt év eleji aktivitás

egy neves ápolóról készült szobor megkoszorúzása.

Az évet intézményünk vezetői a kórház területén álló Kossuth Zsuzsanna

szobor megkoszorúzásával köszöntötték.

A téli hónapok során sokakat érint egy komoly egészségügyi probléma, a téli depresszió, melyről Dr. Kurimay Tamás, a Pszichiátriai osztály vezető főorvosa beszél.

 

https://www.youtube.com/watch?v=f3g9fLzhZgQ&feature=emb_logo

Ellátogatott a Mikulás hozzánk

 

A Motoros Mikulások eljöttek hozzánk és meglepték kisbetegeinket, hogy jobbá tegyék a

kórházban töltött időt. Öröm volt részese lenni mosolyuknak, meglepetésüknek,

amit a Mikulások eljövetele okozott.

Köszönjük segítő, önzetlen munkájukat!

KÖZLEMÉNY

 

Az ünnepek közeledtével nagyszámú lakossági megkeresés érkezik hozzánk, különféle jótékony felajánlásokkal. Legtöbben a gyermekosztályainkat támogatnák játékokkal. Ezekből azonban év közben is annyit küldenek, hogy több alkalommal udvariasan vissza kellett utasítanunk a felajánlásokat. Ennek kapcsán merült fel, hogy állítsunk össze egy listát azokról az eszközökről, amik valóban segítenék a dolgozók és a betegek mindennapjait, így senkit nem bántanánk meg azzal, hogy nem élünk a segítő szándékával.

Körlevélben kértük a gyógyító osztályokat, hogy gyűjtsék össze azokat az eszközöket, amik a szorosan vett gyógyító tevékenységen túl hasznosak lehetnek az osztály életében. Kiemelt számban látunk el hajléktalan betegeket, akiket új ruhával, takarókkal megajándékozva igyekszünk kiadni az osztályokról, de minden olyan eszköz is a listára került, aminek egy gyermekét kísérő szülő híján lehet egy sürgős felvétel során (papucs, pizsama, törülköző).

A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira.

Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jószándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi.

Ugyanakkor már az első napokban rengeteg értékes adomány és felajánlás érkezett, amit valamennyi dolgozónk és betegeink nevében hálásan köszönünk!

Díjat kapott kórházunk dolgozója

 

Szent Kristóf a Gyermekekért díjjal tüntették ki Blatniczky László gyermek diabetológust, az orvostudomány kandidátusát kórházunk főorvosát.

 

Szívből gratulálunk!

A legjobb helyezést kórházunk dolgozói nyerték el

 

Gratulálunk kórházunk két kiváló orvosának, hogy elnyerték

a 'Nekem Szól - Egészség. Tudatosan'. 2019-es pályázat első és második

helyezését!

 Dr. Kelemen Csaba szülész-nőgyógyász, endokrinológus

'A méhnyakrák szűrés lelet értelmezése' témájú pályázattal ért el első

helyezést:

https://nekemszol.hu/…/06_Mehnyakrak_szures_%20leletertelme…

 

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész II. helyezést elért pályamunkája

'Kőnig doki – érthető, hiteles, egészségügyi, közösségi kommunikáció' címmel pedig itt olvasható:

https://nekemszol.hu/assets/uploads/03_Konig_doki.pdf

 

Szívből gratulálunk!

Díjat kapott kórházunk orvos igazgatója

 

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere október 31.-én Budapesten adta át az idei egészségügyi szakmai kitüntetéseket. Az esemény mottója: "A szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét".  Ennek fényében az Új Szent János Kórház megbízott orvos igazgatója, Prof. Dr. Winkler Gábor az egészségügyi ellátás fejlesztésében elért kimagasló tevékenysége elismeréseként Batthyány-Strattman László-díjban részesült.

 

Szívből gratulálunk!

 

Dolgozói fórum - Teljes átalakuláson megy át Buda egészségügyi ellátása

 

 

2019. szeptember 16.-án dolgozói fórumot rendeztünk, melyen az

intézményünkben az elmúlt időszakban megvalósult vagy elindult

beruházásokat, illetve az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János

Kórház és Szakrendelő, mint centrumkórház jövőjével kapcsolatos

kormányzati elképzeléseket ismertettük. Eseményünket az egészségügyért

és a finanszírozásért felelős tárca minisztere, valamint a II. és a XII. kerület

polgármestere is megtisztelte jelenlétével.

 

Tájékoztató fórumunkon elhangzott, hogy hamarosan elkezdődhet az új

hegyvidéki szakrendelő tervezése, mely a Kútvölgyi úton kap helyet.

A tervezésre még ősszel kiírják a közbeszerzési eljárást, optimális esetben

egy év múlva pedig már a szakrendelő kialakítása is elindulhat.

Intézményünkben évente 550.000 járó és 45.000 fekvő beteget kezelünk,

a most induló átalakítások részeként az új központi kórháztól szervezetileg elkülönülő járóbeteg szakrendelőt hozunk létre. Ez utóbbinak a megvalósítása az első feladat,  ezt követően kerül majd sor a kórház részleges átépítésére. A fenntartó elfogadta a szakrendelő orvosszakmai programját, és várhatóan az ősszel megjelenik a közbeszerzés a tervezésre is.

 

Kórházunk jelenlegi 48 ezer négyzetméternyi épületegyütteséből körülbelül 30 ezer négyzetmétert fel kell újítani, ám a többi helyett majdnem kétszer ennyit kell az alapoktól felépíteni.

 

Fórumunk felszólalói türelmet és optimizmust kértek a kórház dolgozóitól, valamint azt, hogy a betegekbe is öntsenek hitet, hiszen néhány éven belül teljes átalakuláson megy át Buda egészségügyi ellátása.

 

 

Fotó: Sárközy György

 

(A nagyobb méret megtekintéséhez kattintson a képre!)

Díjat kapott kórházunk két dolgozója

 

A Semmelweis-nap alkalmából tartott rendezvényen

Batthyány-Strattmann László-díjat kapott kórházunk két dolgozója:

Dr. Folyovich András, a neurológiai osztály-stroke centrumának

osztályvezető főorvosa,

és Dr. Németh Tünde gyermekgyógyász, pszichoterapeuta.

 

A díjat Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át.

 

 

 

Szívből gratulálunk díjazottjainknak!

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™