Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és

Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

HÍREINK

Ötven millió forint támogatást nyújtott az Új Szent János Kórház alapítványának a koronavírus-járvány elleni védekezésben alkalmazott orvostechnikai eszközök és készülékek vásárlására a Mészáros Csoporthoz tartozó Mészáros Építőipari Holding Zrt. Külön köszönjük Szilágyi Zsoltnak az Új Szent János Kórházért polgári kezdeményezés vezetőjének.

 

Köszönetünket fejezzük ki Ellenbacher Attilának és a Ne dobd ki Alapítványnak az Ápolási Osztályunknak nyújtott önzetlen segítségükért. Szabadidejüket feláldozva az osztályon 32 televíziós vevőhelyet alakítottak ki, 19 db tévékészüléket adományoztak számunkra. Mindezzel hozzájárultak ahhoz, hogy ápoltjainknak ingergazdagabb környezetet tudjunk biztosítani, megszépítve mindennapjaikat, ezzel is enyhítve elszigeteltségüket, amely a járvány, és a látogatási tilalom miatt jelentősen fokozódott.

Főigazgatói és szakmai dicséreteket, kitüntetéseket és előléptetéseket vehettek át a Szent János Kórház munkatársai az elhalasztott Semmelweis napi ünnepség keretében. Hagyományosan ezen az ünnepségen adjuk át a kiemelkedő szakmai munkáért járó főigazgatói és szakmai dicséreteket, az adjunktusi és főorvosi kinevezéseket.

Semmelweis gyűrűt kapott Dr. Madarasi Anna osztályvezető főorvos, gyermekellátásért felelős

orvosigazgató helyettes

Semmelweis Emléklapot vehetett át Pásztor Ferenc (Gazdasági Ig.)

Semmelweis Emlékdíjban részesült Dr. Ábrahám Lajos főorvos (Traumatológiai és kézsebészeti osztály)

 

Főigazgatói dicséretben részesült: Berecz Bea (Tudományos Igazgatóság), Eisenhauerné Fördős Andrea (Orthopéd Covid Osztály), Oláhné dr. Rákay Erzsébet osztályvezető főorvos (Kórházhigiéniai Osztály), Láng Ferenc (Műszerügyi csoport.), Tóth Zoltán András (Informatikai Osztály) és a Kórházhigiéniai osztály kollektívája

 

Szakmai dicséretben részesült: Orvos igazgatóság: Dr. Polyák Annamária főorvos (II. Bel. oszt.), Dr. Nyíri Péter főorvos (Ortopéd-Traumatológiai oszt.), Ápolási Igazgatóság: Szalóki Sándorné (Karantén oszt.), Violáné Filyó Marianna (III. Bel. oszt.), Gazdsági Igazgatóság: Megyimorecz Katalin (EEGO), Stiglincz Vilmos (Logisztikai oszt.), Stratégiai Igazgatóság: Zsemla Gábor (Finanszírozási oszt.), Duzmath Alexandra (Védelmi oszt.)

 

Főorvosi előléptetést vehetett át: Dr. Bodrogi Petra (Szemészeti oszt.), Dr. Nagy Edit ( III. Bel. oszt.) Dr. Liktor Balázs (Fül-orr gégészeti oszt.), Dr. Hunka Rezső (Szülészet-nőgyógyászat oszt.), Dr. Juhász András (Orthopéd-Traumatológiai oszt.).

 

Adjunktusi előléptetést vehetett át: Dr. Pőcze Balázs (Sebészeti oszt.), Dr. Kőnig Róbert (Gyermeksebészeti oszt.), Dr. Kálmán Gyöngyi (Szájsebészeti oszt.), Dr. Tóth Emese (Pszichoterápiásan Orientált Rehab. oszt.)

Németh Franciska kolléganőnket, a Szent János kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai osztályának ápolóját, a gyermeksos.hu weboldal (www.gyermeksos.hu) alapítóját a mai napon a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésében részesítették.

Az elismerést ápolóként végzett példaértékű munkája, valamint a hazai online média területén megvalósított innovatív kezdeményezéseiben elért jelentős eredményeiért ítélték oda.

Kitüntetéséhez szívből gratulálunk és köszönjük lelkiismeretes munkáját!

A Szakmai Kollégiumok megújulása kapcsán kórházunk 7 főorvosa az újjáalakult tagozatokban fontos megbízásokat kapott. Munkájukhoz eredményes munkát kívánunk!

• Humán Reprodukciós Tagozat elnöke: Dr. Konc János.

• Fül-Orr-Gégészeti Tagozat titkára: Prof. Dr. Hirschberg Andor

• Szemészeti Tagozat titkára: Dr. Gombos Katalin

• Gasztronenterológiai és hepatológiai Tagozat tagja: Dr. Székely György

• Pszichiátriai Szakmai Tagozat tagja: Prof. Dr. Kurimay Tamás

• Gyermeksebészeti Szakmai Tagozat tagja: Dr. Mona Tamás

• Idegsebészeti Szakmai Tagozat tagja: Dr. Valálik István

Látogatási tilalom!

 

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket és Látogatóinkat, hogy Kórházunkban látogatási tilalom lépett életbe. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség ezért kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását. Kórházunk területén és a Kútvölgyi úti telephelyen a szakrendelések működése változatlanul folyik.

A tilalom augusztus 28. napjától visszavonásig érvényes.

Tisztelt Látogatóink!

A 30/2010 (VI.4.) Főv. Kgy. Rendelet 2. számú mellékletében meghatározottak alapján 2020. szeptember 15-től a Diós árok 1-7., 2-30., továbbá a Diós árok köz, a Józsa Béla köz, az Alsó Svábhegyi út (Józsa Béla köz és Kútvölgyi út közötti szakasza), valamint a Kútvölgyi lejtő, és a Kútvölgyi út (a Szilágyi Erzsébet fasor és Kútvölgyi lejtő közötti szakasza) a várakozási övezet része lesz, ezért ott a várakozási díjfizetés munkanapokon 8 és 18 óra között kötelező! A terület mobilparkolási zónakódja: 3121

A járványügyi bevetési egység gyakorlatozott ma az ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömbjében. A járványügyi bevetési egység vezetője, Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos egy fiktív történetet ismertetve elmondta, magyar turistákkal egy autóbusz indult Görögországból, azonban néhány utasnál felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja. A gyakorlaton a sajtó munkatársai minden mozzanatot rögzíthettek, a mentőautók beérkezésétől, a fertőzésgyanús emberek ellátásán keresztül, a tünetet nem produkáló többi utas ellátásán át, a honvédségi fertőtlenítésig.

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™