Szent János Kórház

és Észak-budai Egyesített Kórházak

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 061 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

HÍREINK

Képviselői látogatás

 

Látogatást tett a II-III. kerület országgyűlés képviselője kórházunk neurológiai osztályán szilveszter estéjén. Varga Mihály megköszönte dolgozóink áldozatos munkáját. Mint mondta, az egészségügyi dolgozók számára nincs szünet, ők az ünnepeken is életeket mentenek, betegeket gyógyítanak. A látogatás során, baráti beszélgetés keretében Varga Mihály részletesebben megismerkedett a neurológiai osztály – stroke centrum működésével, eddigi jelentős eredményeivel és jövőbeli terveivel.

Takarékosság uniós segítséggel

 

Befejeződött kórházunk nővérszállójának energetikai felújítása, amely már régóta váratott magára. A KEHOP-5.2.10-16-2016-00025 jelzetű uniós pályázattal a kórház 136 millió 500 ezer forinthoz jutott, amelyből egyrészt napelemek kerültek elhelyezésre, másrészt megvalósulhatott a több szintes épület teljes modern hőszigetelése. A felújítás jelentős energia-megtakarítást eredményez a megfelelő hőmérséklet takarékos biztosításában, valamint a villamos energia felhasználásában. A takarékosságon kívül - nem mellékesen - élhetőbb, komfortosabb környzetben pihenhetik ki fáradalmaikat a szállón lakó ápolók.

Pici a kicsikkel ünnepelt

 

Igazi örömünnep volt december 20. napja a Budai Gyermekkórházunkban kezelt kis pácienseknek. A karácsonyi ünnepséget Csonka András „Pici” jelenléte koronázta meg. A színművész, énekes az ajándékok mellett igazi vidám hangulatot hozott a beteg gyermekeknek; énekelt, mesélt nekik, sőt az ápolók is kaptak tőle egy külön dalt. Köszönjük, Pici!

Rendkívüli támogatás

 

200 millió forint rendkívüli pénzügyi támogatáshoz jut a Szent János Kórház. Ezt a kormányzati támogatást a fenntartó vis maior keretén, és az Egészséges Budapest Program kórházakra eső forrásain felül kapja az intézmény ahhoz, hogy a gyógyító munka zavartalan legyen.  A  forrást a fűtésrendszer korszerűsítésére, valamint egyes épületekben a hőcserélő berendezések cseréjére fordítja a kórház, a folyamatban lévő Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatából pedig az épületek tető- és hőszigetelése valósul meg.

Ahol család születik

 

2017. december 6-án, Mikulás napján ünnepelte átadásának 10. évfordulóját a Szent János Kórház modern, családközpontú szülőszobája, amely 2013-ban megnyerte az Év szülőszobája kategóriát. A szülőszoba voltaképpen öt, egyszemélyes szobából álló egység, ahol számos eszköz segíti a kismamákat életük legnagyobb élményének átélésében. A kényelmes, esztétikus, nyugalmat és barátságot sugárzó helyen évente csaknem kétezer baba látja meg a napvilágot; születésüket az orvosokon kívül rendkívül képzett és empatikus szülésznők segítik. Nem csoda, hogy a János szülészetéről a legnagyobb elismeréssel beszélnek az édesanyák. Boldog szülinapot!

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™