EU pályázatok

Európai Uniós pályázatok

1. TÁMOP-6.2.4/A/09/1/KMR-2010-0008

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében a Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára kiírt pályázatban eredményesen vett részt Kórházunk. A „Szakdolgozói létszám növelése, család-barát programmal" tematikájú projekt 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt fő célja ún. operatív csoport felállítása olyan GYES-en, GYED-en lévő szakdolgozók bevonásával, akiket a pályázat által biztosítani tudott plusz juttatások mellett sikerül a szakmában tartani. A résztvevők rugalmas munkaidőben dolgozhatnak, és az alapfizetésük mellett kiegészítő juttatásokat kapnak (budapesti bérlet térítése, meleg étkezési utalvány). Az elnyert összegből 24 hónapig finanszírozható a projekt, valamint a Kórház vállalta, hogy a juttatásokat a pályázat befejezése után legalább fél évig fenntartja. Az intézmény kiemelten fontosnak tartja, hogy segítse a nők családi és munkahelyi szerepének összeegyeztetését, ami mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak előnyökkel jár.

A résztvevők mindannyian jól felkészült Kollégák, akik a betegápolási szükségletek napi függvényében változó osztályokon láthatnak el szakápolási feladatokat, ezáltal is növelve a betegápolás minőségét. A visszatérők között van csecsemő- és gyermekápoló, műtős szakasszisztens, intenzívterápiás szakápoló, csupa olyan szakma képviselője, amiből hiány van szinte minden kórházban. Ezért is vagyunk különösen büszkék az elnyert támogatásra, melynek projekt-menedzsere a Kórház ápolási igazgatója Lászlóné Dezső Kornélia.

 

 

 

 

2. KMOP-4.5.3.

A Kórház tulajdonosa, Budapest Főváros Önkormányzata (1050 Budapest, Városház u. 9-11) sikerrel indult az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program komplex akadálymentesítési pályázatán. Az itt rendelkezésre álló összegből az intézmény 30 millió forintot kapott a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai I. sz. telephelyén (Budapest, XII. Diós árok 1-3.) a szemészeti szakellátás komplex akadálymentesítése elnevezésű projektre.

Ebből az összegből épült az új rámpás bejárat az épület hátsó traktusában, valamint vezetősávot alakítottak ki, és számos információs táblát helyeztek el. Az épület belsejében az oldalfalon futó kettős korlát segíti a biztonságos közlekedést, és a mozgássérültek számára 2 db akadálymentes mosdó és wc is készült, valmint a régi bejárat lépcsőit is felújították. A Kórház területi adottságaiból adódóan jelentős szinteltérések is vannak az egyes épületek között, ezért egy akadálymenetes lift is beépítésre került az ún. „szintátemelő" épületbe.

Célunk volt, hogy mindenki, aki tartós, vagy átmeneti fizikai vagy érzékszervi hátránnyal küzd a lehető legönállóbban tudja használni az épületünket. Ennek érdekében a hallássérültek kommunikációját elősegítendő indukciós hurok is beépítésre kerül.

A lebonyolítást segítő közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.; 1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

 

Vakok és gyengénlátók részére hangosvezető készült, melynek anyagát alább tölthetik le: 

 

 
Bevezető   Útvonal

3. KMOP-4.3.1/B-11-2011-0001

Huszár születik

 

PIC III. orvostechnológia fejlesztése a Szent János kórházban

 

Az elmúlt év decemberében kaptuk az értesítést, hogy a János kórház a  Közép-magyarországi régióra, a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére kiírt pályázaton 116 582 ezer Ft-os támogatást nyert a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) III. részlegünk orvostechnológiai fejlesztésére. A fent megjelölt összeghez saját forrásként 12 millió Ft-ot kórházunk korábbi fenntartója, a Fővárosi Önkormányzat biztosított. A Kórházunk által a pályázat megvalósításához még biztosításra kerülő forrással együtt a beruházás összköltsége 129,5 millió Ft. A Közép-magyarországi régióra kiírt pályázatban rajtunk kívül még a Semmelweis Egyetem és az Állami Központi Kórház III. fokozatú PIC Centrumai nyertek támogatást.

Tizenkét ágyra pályáztunk és nyertünk, valamint az ágyakhoz/inkubátorokhoz kapcsolódó infokommunikációs rendszerre, amely a beszerzésre kerülő és az osztályon működő orvostechnológiai berendezésekről érkező adatokat feldolgozza, tárolja, továbbítja a kórházi informatikai rendszerbe. Elvárás, hogy ez a rendszer feleljen meg a hazai és európai uniós jogszabályi követelményeknek, különös tekintettel az egészségügyi adatok védelmére vonatkozó rendelkezéseknek.

Kórházunkban 2007. júliusa óta működik PIC III. részleg, a Gyermek, Koraszülött és Csecsemő osztály részeként, jelenleg a Szülészeti és Nőgyógyászati osztály épületében. A PIC III. részleg alkalmas az extrém kis súllyal született koraszülöttek teljes körű ellátására. A jelenlegi fejlesztéssel teljesen korszerű orvostechnológiai gépekhez jutnak. Beszerzésre kerül hat darab klinikai és hat darab intenzív inkubátor, öt darab különféle lélegeztető gép, gyógyszeradagolásra infúziós pumpák intelligens dokkoló állomásokkal, egy darab ultrahangvizsgáló készülék, korszerű multifunkciós betegőrző monitorok és egy központi monitor.

A projekt vezetője Baár Judit osztályvezető, orvosszakmai vezető pedig dr. Princzkel Erzsébet részlegvezető főorvos asszony.

Pályázatunk címe egyezik a PIC-nek helyet adó épület előtti parkban látható Bory Jenő alkotás elnevezésével.

A program megvalósulásához - a jelenlegi és eljövendő „huszárok" nevében és érdekében - sok sikert kívánunk!

 

Információ: www.nfu.hu

Keresés
Új műszert kaptunk a kockázatbecsléshez
  • Jó állapotban vannak a betegeink
  • Budai Neuropathia Centrumunk egy AGE Reader (AGE olvasó) készüléket kapott.
  • Teli tálca
  • Szent János Kórház gyermek részlegének kertje
  • Történelmi épületegyüttes a gyógyítás szolgálatában – a Szent János Kórház
  • Év onkológusa 2016
Orvosi szótár
Kórházunkról