Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és

Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

COVID TÁJÉKOZTATÓ

A koronavírus járvány negyedik hullámában a Covid ambulancia részlegünk működését és a Covid betegek ellátását a mai naptól a 27-es épületben folytatjuk.

Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

- Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt.

− Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt.

− Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!

− Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.

A járvány leküzdésében való közreműködés önkéntes jogviszony keretében, a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény rendelkezéseivel összhangban, ellenszolgáltatás nélkül történik majd.

Sikeres regisztrációt követően az orvostanhallgatóknak lehetőségük van választani az alábbi preferált területek közül:

− a fertőzés gyanús és fertőzött betegek megfigyelése;

− a középsúlyos fertőzött betegek ellátásában való részvétel;

− a súlyos állapotban lévő fertőzött betegek intenzív ellátásában való részvétel;

− az időskorú betegek otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a fogyatékos embertársaink otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a karanténok valamelyik formájában lévő betegek ellátásában való részvétel;

Lehetséges továbbá a preferált régió kiválasztása is.

Amennyiben már rendelkezik a jelentkező egészségügyi szakképesítéssel, de működési nyilvántartási engedéllyel nem, a regisztrációhoz szükséges Alapnyilvántartási számát a https://kereso.enkk.hu oldalon tudja szükség esetén megnézni.

Látogatási tilalom, csomagok átadásának rendje

 

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket és Látogatóinkat, hogy Kórházunkban látogatási tilalom lépett életbe. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség ezért kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását. A szülésnél 1 hozzátartozó bent tartózkodhat. A gyermekek esetében egy szülő kísérőként érkezhet illetve tartózkodhat vele az osztályon. A tilalom augusztus 28. napjától visszavonásig érvényes.

 

 

 

Miniszteri határozat alapján 2020. november 10-től elrendelték a halasztható beavatkozások – ideértve az egynapos sebészetet is – felfüggesztését. Természetesen kivételt képeznek azok a sürgősségi ellátások, amelyek elvégzése nélkül a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne. Továbbra is el kell végezni valamennyi onkológiai ellátást, és a szervezett onkológiai szűrővizsgálatokat, a szakmai kollégium ajánlása szerinti kardiológiai ellátásokat, valamint biztosítani kell az asszisztált reprodukciós eljárások zavartalan működését is. Továbbá transzplantációt is lehet végezni a járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett. A járóbeteg ellátás illetve az ügyelet ellátása változatlan újabb rendelkezésig.

 

 

 

Osztányon fekvő betegeink részére csomagot az adott osztályok segítségével tudnak bejuttatni. Kérjük ennek módjáról és idejéről előzetesen telefonon egyeztessenek a nővérpult telefonjain a központi számon keresztül: 061 458 4500.

Covid osztályok elérhetőségei

 

A tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide

Betegeink és hozzátartozóik számára elérhető lelki segítségnyújtás

 

A covidos betegek ellátásra megbízott kórházlelkész:

Kampfmüller Sándor kórházlelkész  (Budapesti Katolikus Kórházlelkészség lelkipásztor vezetője)

 

• Izraelita vallásuakat Oberlander Baruch rabbi érhető el

• A Hitgyülekezete esetében az alábbi munkatársak teljesítenek kórházi lelkigondozói szolgálatot. Közülök Sárközi György István lelkész a kórház irányában a szolgálatvezető és egyben ő a kontakt személy is.

 

Sárközi Görgy István, kórházlelkész

Kovács Gábor, missziós munkatárs

Csík Bendek, missziós munkatárs

 

Budapest Katolikus Kórházlelkészség telefon 08:00-16:00 között: 224-8640, 16:00 óra után, éjszaka is: 213-9620.

Beléptető kapu ismertető

 

Túl a tízezren - egyedülálló beléptető automata a főbejáratnál

A János kórház főbejáratnál egy olyan - országosan is egyedülálló - robotizált beléptető rendszer teszi lehetővé látogatóink és betegeink fogadását, amely hatékonyan teszi lehetővé adataik rögzítését, ezáltal jelentősen gyorsítva a várakozási időt és az esetleges sorbanállást, ami csökkenti a fertőződések kockázatát is. Sikerült elérnünk, hogy a belépéskori regisztráció ideje a korábbi 2-3 percről 15-20 másodpercre csökkent. A rendszer az egyik legmodernebb technológiát képviseli, arcfelismerő és hőmérsékletmérő fejegységgel, beépített betegtájékoztatóval biztosítja a sikeres és gyors belépést. Emellett rögzíti a belépő betegek alapvető egészségügyi adatait (azonosító, hőmérséklet), így

mire betegünk megérkezik a szakrendelésre, már látható is a portai előszűrés eredménye kezelőorvosánál. Az adatok az egészségügyi dokumentációra vonatkozó általános szabályok szerint kerülnek megőrzésre.

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™