FIGYELEM, FONTOS TÁJÉKOZTATÁS!

Ingyenes fej-nyaki daganatszűrés a Szent János Kórházban

 

Ma már a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a betegségeket legjobb megelőzni, de legalább az előre haladásukat megakadályozni. Ez különösen fontos a daganatos megbetegedések esetében, amelyek kezdetben nem mutatkoznak meg látványos vagy fájdalmas tünetekben. Szűrővizsgálat során azonban felfedezhetők a kis eltérések is, és ekkor még sokat lehet tenni a teljes gyógyulásért.

A fej és a nyak szervei rendkívül sokféle szövettípusból épülnek fel, s ezek mindegyikéből kiindulhatnak tumorok. Érintett szerv lehet például az orrüreg, a szájüreg, a garat, az orca, a gége, a pajzsmirigy. Szűréssel nagyon gyorsan fontos információhoz juthat az ember.

 

Mi kell a szűréshez?

 

Elsősorban Ön, aki elhatározza, hogy némi időt szán a vizsgálatra.

Másodsorban az orvos, aki szintén időt szánva rá, elvégzi a vizsgálatot.

Harmadsorban hely, ahol Ön találkozhat az orvossal.

 

A Szent János Kórház fül-orr-gégész és szájsebész szakorvosai – csatlakozva a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációjához - júliusban a fej-nyaki daganatok világnapja alkalmából két napot arra szánnak, hogy Önt ingyenesen megvizsgálják, s szükség esetén tanácsot adjanak, vagy terápiát javasoljanak. 

 

Jöjjön el július 4-én vagy július 7-én 08.30 és 13.00 óra között  a kórházba egy fájdalommentes vizsgálatra!

 

Itt jelentkezhet be: 458-4500 /4242 vagy 4243-as mellék. Kérjük, hogy bejelentkezését 09-14 óra között tegye meg. Helyszín: Fül-, Orr-, Gége és Szájsebészeti Osztály (17. épület), földszinti szakambulancia.

 

 

Várjuk, hogy megnyugtathassuk, vagy szükség esetén segíthessünk!

 

 

2016. 08. 04

 

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy az EKG-szakrendelésre beutaltak ellátása a III. belgyógyászati osztály földszinti vizsgálójában történik (458-4500/4166 mellék).

A rendelés ideje: munkanapokon 13-15 óra között.  

 

Az aspirációs citológiai mintavétel jelenleg a röntgen osztály területén (11-es épület) zajlik kedden 16 órától, valamint pénteken 14 órától.

Előzetes bejelentkezés 8-14 óra között a 458-4611-es számon.

 

Tisztelt Látogató!

 

Szeretettel köszöntöm Önöket a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak minden munkatársa nevében intézetünk internetes honlapján. Kórházunk a Szent János kórház és a Budai Gyermekkórház integrált intézménye.

Évente átlagosan 50 000 fekvőbeteget látunk el a közel 1.000.000 fős nyugat-közép-magyarországi régióból. Az évi mintegy egymillió járó-beteg gondozása a magas színvonalú szakrendeléseinken és szakmai centrumainkban történik.  Az összevont kórház több telephelyen működik.

2012. január 1-től a kórház állami tulajdonba, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz  került. Ezen belül a fenntartói feladatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) látja el, míg a vagyonkezelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2012. július 1-től az egyesített kórház 744 aktív ággyal (Szent János kórház) és 406 krónikus, rehabilitációs ággyal (Szent János kórház:336, Budai Gyermekkórház: 70) áll a betegek rendelkezésére. 2013. január 1-től  a 2008. január 1-től kórházunkhoz tartozó Szent Margit kórház - fenntartói határozat alapján - önállóan működik. 

Honlapunkon részletesen szeretnénk tájékoztatni Önöket szolgáltatásainkról, ellátásainkról. Szeretnénk bemutatni Önöknek az általunk nyújtott szolgáltatások körét, s betekintést nyerhetnek a kórházak történetébe is. Igyekszünk segíteni abban, hogy szakrendeléseink hol és milyen rendelési időben állnak az Önök rendelkezésére. Bemutatjuk intézményeink megközelíthetőségét, s főként a János Kórház pavilonos szerkezete miatt az intézményen belüli tájékozódásban is próbálunk segítséget nyújtani. Tájékozódhatnak várólistáink helyzetéről is.

Remélem, hogy minden, oldalunkat látogató beteg, hozzátartozó, érdeklődő számára érzékelhető, hogy kórházunk elkötelezett a magas színvonalú gyógyító munka, a betegek szempontjainak mindenek feletti érvényesítése mellett. Intézményünket, berendezéseinket, eszközeinket, épületeinket folyamatosan fejleszteni kívánjuk, s ezen fejlesztésekről itt a honlapon is beszámolunk.

Kérem Önöket, hogy kórházunk munkájával kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat juttassák el hozzánk. Jó böngészést és mindenek előtt eredményes gyógyulást kívánok!

 

Szívélyes üdvözlettel:

Dr. Kázmér Tibor
főigazgató

 

Keresés
Új műszert kaptunk a kockázatbecsléshez
  • Jó állapotban vannak a betegeink
  • Budai Neuropathia Centrumunk egy AGE Reader (AGE olvasó) készüléket kapott.
  • Teli tálca
  • Szent János Kórház gyermek részlegének kertje
  • Történelmi épületegyüttes a gyógyítás szolgálatában – a Szent János Kórház
  • Év onkológusa 2016
Orvosi szótár
Kórházunkról